Simons lacht om 'sippe' blik op het veld: "De bal is mijn speelgoed"

21 januari 2023, 23:50   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Xavi Simons kon zaterdagavond tevreden zijn. Het toptalent won met PSV voor het eerst in vier duels weer een wedstrijd in de Eredivisie. In een week waarin na Cody Gakpo ook Noni Madueke vertrok naar de Premier League, waren die drie punten zeer welkom.

"De drie punten waren belangrijk na de afgelopen twee weken", begon Simons voor de camera van ESPN. Hij doelde daarmee op de gelijke spelen tegen Sparta en Fortuna Sittard. "Ik ben blij dat we nu gewonnen hebben. Het kan altijd beter en er is veel gebeurd deze transferperiode, maar als team staan we goed. Ik denk dat dat het belangrijkst is."

Zelf was Simons nuchter onder het vertrek van Gakpo en Madueke. "Iedereen is blij voor ze dat ze een toptransfer hebben gemaakt. Nu is het aan ons om door te pakken en gewoon voor de titel te gaan." Of zijn eigen rol in de ploeg nu belangrijker is geworden? "Niet alleen die van mij, maar van iedereen. Ik weet wat ik kan brengen voor dit team, maar iedereen voelt die druk nu er twee belangrijke spelers weg zijn."

Speelgoed

Simons gaf het interview met een lach op zijn gezicht, terwijl hij in de wedstrijd af en toe 'ongelofelijk sip' keek. 'Als een kind waarvan het speelgoed is afgepakt', omschreef interviewer Milan van Dongen het. "De bal is mijn speelgoed", lachte de middenvelder. "Dat zijn de emoties van een wedstrijd, dat hoort. Ik wil het liefst altijd de bal hebben, maar dat kan niet. Er staan nog tien andere spelers om je heen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

WillieJanssen14
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ga lekker meedoen met de mini playback show. Vallen en huilen meer is het niet bij deze jongen

MarcoDieBasta
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Prima jongen en kan een hoop betekenen in de toekomst bij Oranje

Supporter
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wat n huilebalk!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen