'Barça aast op transfervrije spelers: pikante overstap in de maak?'

23 januari 2023, 11:50   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

FC Barcelona verlengde afgelopen zomer het contract van Ousmane Dembélé en versterkte haar voorhoede met Robert Lewandowski en Raphinha. Tel daar de aanwezigheid van Ansu Fati en Ferran Torres nog bij op en je kunt stellen dat trainer Xavi Hernández geen reden tot klagen heeft over zijn mogelijkheden voorin. De club houdt haar ogen desondanks open voor versterking. Die zou zomaar eens kunnen overkomen uit Madrid, waar Marco Asensio in het bezit is van een aflopend contract.

FC Barcelona nam vorige week nog afscheid van Memphis Depay. De Nederlander was in Catalonië op een zijspoor geraakt en verruilde de koploper van Spanje voor Atlético Madrid. FC Barcelona wil graag een vervanger halen, maar beschikt momenteel niet over de financiële middelen om toe te slaan op de transfermarkt. De Catalanen hebben na afloop van dit seizoen de optie om Yannick Carrasco over te nemen van Atlético Madrid, maar het is nog de vraag of zij dat daadwerkelijk van plan zijn.

Lees ook: Belg tóch deel van Memphis-deal: niet-verplichte optie voor Barça

Er zwemmen immers meer vissen in de zee en vooral die met transfervrije spelers is voor FC Barcelona zeer aantrekkelijk om een duik in te nemen. Eén van de opties die dan boven water komen drijven is Asensio. De linkspoot is momenteel nog speler van Real Madrid, maar hij is in het bezit van een contract dat na dit seizoen afloopt. Real Madrid en Asensio onderhandelen over een nieuw contract, maar een akkoord is nog niet aanstaande. Volgens Sport vraagt de voetballer veel meer dan Real Madrid hem wil geven. Asensio is immers geen onomstreden basisspeler in de ploeg van trainer Carlo Ancelotti.

Omdat Asensio in het bezit is van een aflopende verbintenis, mag hij sinds begin deze maand onderhandelen met andere clubs over een transfer in de zomer. Sport weet dat FC Barcelona één van de clubs is die wel oren hebben naar zijn komst. Volgens de Spaanse krant staat de huidige koploper van La Liga in contact met Jorge Mendes, de zaakwaarnemer van Asensio. De linkspoot heeft echter nog geen besluit genomen over zijn toekomst. Als we Sport moeten geloven ligt die nog helemaal open. Er zouden ook clubs uit Engeland interesse hebben getoond.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen