Opstelling Ajax: John Heitinga zet miljoenenaankoop op de bank

29 januari 2023, 13:10   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De opstelling van Ajax voor de uitwedstrijd tegen Excelsior is bekend. John Heitinga, de tijdelijke vervanger van de ontslagen Alfred Schreuder, voert ten opzichte van het 1-1 gelijkspel tegen FC Volendam twee wijzigingen door. Nieuw in de basis zijn Owen Wijndal en Mohammed Kudus. De wedstrijd tussen Excelsior en Ajax gaat om 14.30 uur van start.

Onder de lat geen veranderingen bij Ajax. Daar staat, net zoals de afgelopen wedstrijden, de deze winter gekochte Gerónimo Rulli. In de verdediging verandert Heitinga wel iets. Op de linksbackpositie krijgt Wijndal de voorkeur boven Calvin Bassey, afgelopen zomer voor 23 miljoen euro overgekomen van Rangers. De fysiek sterke verdediger voldoet nog niet aan de verwachtingen en wordt nu naar de bank verwezen. Devyne Rensch, Edson Álvarez, Jurriën Timber zijn de andere verdedigers.

Aan het middenveld tornt Heitinga niet. Daar valt de keuze op Steven Berguis, Davy Klaassen en Kenneth Taylor. De aanval kent wel een wijziging. Rafael van der Vaart sprak zaterdagavond de verwachting uit dat Dusan Tadic zou worden geslachtofferd, maar de aanvoerder zal gewoon aan de aftrap verschijnen. Dat geldt ook voor Steven Bergwijn, die veel misbaar maakte toen hij midweeks werd gewisseld tegen Volendam. In de spits staat niet Brian Brobbey, maar Kudus. Het is ook mogelijk dat Heitinga de poppetjes wat anders neerzet en bijvoorbeeld Tadic als diepste aanvaller fungeert.

Ajax hoopt tegen Excelsior eindelijk weer eens een keer te winnen. De laatste zege dateert van 22 oktober, toen RKC Waalwijk met 1-4 werd verslagen. Daarna werd er verloren van PSV (1-2) en gelijkgespeeld tegen Vitesse (2-2), FC Emmen (3-3), NEC (1-1), FC Twente (0-0), Feyenoord (1-1) en FC Volendam (1-1).

Vermoedelijke opstelling: Gerónimo Rulli; Devyne Rensch, Edson Álvarez, Jurriën Timber, Owen Wijndal; Steven Berghuis, Davy Klaassen, Kenneth Taylor; Dusan Tadic, Mohammed Kudus, Steven Bergwijn

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen