Zaniolo zat Ziyech dwars, 'Amrabat wilde gratis voor Barça spelen'

8 februari 2023, 19:38   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Hakim Ziyech en Sofyan Amrabat leken zich na hun geslaagde WK in Qatar op te kunnen maken voor een winterse transfer, maar toen de deadline op 31 januari verstreek waren de Marokkaanse uitblinkers nog altijd speler van Chelsea en Fiorentina. Over beiden kwam woensdag opmerkelijk nieuws naar buiten. 

Ziyech (29) zag om knullige redenen een tijdelijke overgang naar Paris Saint-Germain in het water vallen. Chelsea was in de laatste uren dusdanig druk met het afronden van de komst van Enzo Fernández (Benfica), dat het de papieren rond de huurtransfer niet tijdig indiende bij de UEFA. Naar nu blijkt was de Parijse club niet de enige gegadigde voor zijn diensten. Ook AS Roma zat op het vinkentouw, maar kon pas zaken doen als Nicolò Zaniolo vertrokken was. De Italiaan weigerde echter een overgang naar Bournemouth en dus ging de vlieger niet op voor de Romeinen. Inmiddels is Zaniolo gepresenteerd bij Galatasaray, dat profiteert van het langer openblijven van de transfermarkt in Turkije. 

Zie ook: Galatasaray haalt 'Feyenoord-beul' binnen: grootste Turkse deal ooit

Ook Sofyan Amrabat (26) speelde zich in Qatar nadrukkelijk in de kijker van de Europese top. Vanuit de premier League waren naar verluidt Liverpool, Tottenham Hotspur, Manchester United én Chelsea zeer geïnteresserd in zijn diensten. Mundo Deportivo-journalist Achraf Ben Ayad claimt woensdag dat Amrabat aanbiedingen van die laatste twee clubs naast zich neerlegde omdat hij zijn zinnen had gezet op een overgang naar FC Barcelona. 

Volgens Ben Ayad was Amrabat dusdanig vastbesloten naar Camp Nou te verkassen dat hij bereid was de hele tweede seizoenshelft zonder salaris uit te komen voor de financieel geplaagde Catalanen. Bovendien zou hij hebben aangeboden om de kosten van een verhuurperiode op zich te nemen. Fiorentina gaf echter geen krimp en weigerde haar medewerking te verlenen aan een al dan niet tijdelijk vertrek van Amrabat. Volgens Ben Ayad overweegt Barcelona komende zomer een nieuwe poging te wagen om hem alsnog naar Catalonië te halen. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen