Heitinga slaagt voor eerste echte test, kranten nog niet overtuigd

10 februari 2023, 11:11

Ajax plaatste zich donderdagavond voor de kwartfinale van het KNVB bekertoernooi nadat het afrekende met FC Twente (0-1). Sinds het vertrek van Alfred Schreuder en de komst van John Heitinga lijken de donkere wolken verdwenen boven Amsterdam. Na overwinningen op Excelsior (1-4) en Cambuur (0-5) werd het uitduel tegen Twente gezien als eerste 'echte' test. Volgens de Nederlandse kranten op vrijdagochtend is Heitinga darvoor geslaagd, maar is het lek nog niet boven.

 'John Heitinga slaagt meteen voor eerste examen', valt te lezen in het Algemeen Dagblad. Heel overtuigend was het echter allemaal niet, meent de krant. 'Twente ondervond dat Ajax nu veel makkelijker onder de druk uit voetbalt, maar drie weken na de trainerswissel nog niet in staat is een gevoel van macht af te geven', aldus het AD. 'Wie het bekerduel aanschouwde, zag dat Ajax ook onder Heitinga de status van stoïcijnse en gedoodverfde kampioen in Enschede niet overtuigend opeiste', conlcudeert het voorlopig.

De Telegraaf vindt dat Heitinga met zijn keuze voor een middenveld zónder Edson Alvarez koos voor 'maximaal voetbalvermogen' en vindt dat prijzenswaardig. 'Daarmee handelde de coach in de geest van Erik ten Hag die tijdens de recente Amsterdamse hoogtijdagen in de Champions League (2019) een middenveld formeerde met Lasse Schöne, Donny van de Beek en Frenkie de Jong', vergelijkt Mike Verweij Heitinga met zijn succesvolle voorganger op de bank van de Amsterdammers. 

Lees ook: Puzzel Heitinga nog niet gelegd: "Misschien wel onze beste verdediger"

"Natuurlijk is hij geslaagd, je wil gewoon door in de beker", is Ajax-clubwatcher Freek Jansen van Voetbal International stellig. "Het is hoopvol bij Ajax, maar je ziet in de wedstrijd nog genoeg momenten waarop je ziet dat het nog kwetsbaar is. Twente had absoluut kunnen scoren vandaag", vervolgt Jansen.

Geprezen om opstelling en wissels

'De jonge coach werd geprezen om zijn 'logische' opstelling en daar kwamen in Enschede donderdagavond de complimenten bij over zijn wisselbeleid', schreef Het Parool. Heitinga bracht Francisco Conceição voor Davy Klaassen. De Portugees speelde vanaf de nummer tien-positie en had een belangrijk aandeel in de winnende treffer van Mohammed Kudus. 'Die omzetting maakte het verschil', meent de Amsterdamse krant dan ook.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

JOKKER
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Goede trainer durft mis kopen van vorig jaar op de bank te zetten en ook bejaarde spelers en keepers tadic heel goed

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen