Timber houdt de moed erin: "Een ploeg die progressie boekt"

16 februari 2023, 23:47   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Volgens Jurriën Timber verliep de wedstrijd tegen Union Berlin erg stroef. Ajax kon geen vuist maken tegen de ploeg uit Berlijn en daarom eindigde de wedstrijd in een 0-0 gelijkspel. Daarmee mochten de Amsterdammers niet klagen. In de tweede helft werd een doelpunt van Union Berlin immers nog afgekeurd wegens buitenspel.

Timber ervaarde een stugge avond tegen Union Berlin. "Pfoe, stug was het zeker. Waarom het zo lastig ging, moeten we analyseren. Union is een sterke ploeg, die verdedigend goed stond. We gaan de wedstrijd nog terugkijken en moeten dan kritisch op onszelf zijn. Daarbij moeten we ook kijken waardoor we zo weinig kansen hebben gecreëerd," vertelde Timber tegenover de pers.

In de verdediging stond Timber samen met Calvin Bassey. Na weken met Álvarez te hebben gespeeld, mocht nu de Nigeriaan naast de Nederlands international staan. De samenwerking beviel goed. "Bassey is een speler die nooit opgeeft. Hij is altijd klaar voor de strijd. Dat siert hem." Er was ook nog een afgekeurde goal bij Union Berlin. "Ik had wel gelijk het gevoel dat het hands was, maar je weet het nooit", zei Timber over de afgekeurde goal.

Ondanks een matige wedstrijd leeft Ajax nog wel in deze tweestrijd. Het had dus ook zomaar heel anders kunnen zijn. Er moet sowieso veel beter gespeeld worden in Berlijn om een goed resultaat te halen. Timber weet dat het moeilijk gaat worden. "Het wordt lastig. Dat weten we allemaal. Zeker omdat het een uitwedstrijd betreft. Maar we zijn een ploeg die progressie boekt en we moeten er volgende week staan."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen