Tadic komt met uitleg na opvallend moment met scheidsrechter Higler

27 februari 2023, 10:20   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Dusan Tadic had graag gezien dat Ajax zondagmiddag op bezoek bij Vitesse een strafschop had gekregen. De aanvoerder van de Amsterdammer zag tegenstander Nicolas Isimat-Mirin de bal op zijn arm krijgen. Dennis Higler weigerde de bal, tot woede van Tadic, op de stip te leggen in GelreDome.

"Ik denk dat dit een penalty was", vertelde Tadic na de met 1-2 gewonnen wedstrijd in gesprek met ESPN. "De verdediger had twee meter ruimte en weegt honderd kilo. Ik heb hem niet eens geduwd en toch raakte de bal zijn arm. Het was in mijn optiek niet mijn overtreding. Maar ik moet de beslissing van de scheidsrechter respecteren. Dennis is een goede scheidsrechter en hij doet ook zijn best."

Lees ook: Cocu niet eens met arbitrage: "Die eerste goal knaagt aan me"

Tadic staat dit seizoen na 23 wedstrijden op zeven doelpunten en veertien assists. "Ik ben ieder seizoen de Most Valueble Player van de competitie, dat zal dit jaar niet anders zijn. Maar het is belangrijker dat wij kampioen worden. Dat is ons werk en dat zullen we dus moeten doen. Dan zullen we ons niveau wel omhoog moeten halen. Wij zijn Ajax en dan zul je iedere wedstrijd weer wat beter moeten worden."

Vitesse

Ajax won zondag met pijn en moeite met 1-2 op bezoek bij Vitesse. Ook in Arnhem lagen er voor de tegenstander kansen om de ploeg van trainer John Heitinga pijn te doen. Vooral op verdedigend gebied moet Ajax de komende weken stappen gaan zetten, zo bevestigde ook Tadic. "Dat zullen we echt moeten verbeteren, er is werk aan de winkel. We moeten leren om te verdedigen als beesten."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen