Driessen kraakt 'fratsen' Heitinga en Advocaat: 'Een dikke middelvinger'

3 maart 2023, 08:35   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Valentijn Driessen vindt het onbegrijpelijk dat John Heitinga (Ajax) en Dick Advocaat (ADO Den Haag) er in de kwartfinale van de KNVB Beker voor hebben gekozen om niet met hun sterkste opstelling te starten. Het opstellen van een B-keus is volgens de journalist van De Telegraaf een middelvinger naar het publiek.

Ajax trad tegen De Graafschap met liefst zeven wijzigingen in de basis aan. 'Heitinga zal z'n Ajacieden niet hebben gespaard uit voorzorg voor het competitieduel met NEC zondag of het bezoek aan SC Heerenveen een week later. Terwijl Heitinga met de Europa League helemaal geen rekening meer hoeft te houden na de desastreuze uitschakeling door het zeer middelmatige Union Berlin', schrijft Driessen in zijn column.

Waar Ajax zich simpel plaatste voor de halve finale van de KNVB Beker, kende ADO Den Haag een kansloze avond bij PSV. 'Reis dan niet af naar Eindhoven. Talloze keren betoogde Dick Advocaat dat alleen de eerstvolgende wedstrijd telt, maar op zijn oude dag viel hij van zijn geloof', aldus Driessen. 'Met het bij voorbaat hijsen van de witte vlag onthield Advocaat enkele spelers een mooie stimulerende ervaring tegen een topclub, terwijl het voor de wedstrijd tegen Heracles Almelo geen enkele garantie biedt.'

'Dit soort fratsen van ADO Den Haag en Ajax, van Advocaat en Heitinga en eerder Dijkhuizen van Excelsior zijn ook een dikke middelvinger naar het voetbalpubliek', stelt Driessen. 'De fans kopen dure kaartjes terwijl de clubs als amusementsindustrie gewoon weigeren te leveren. Hoeveel minachting kun je tonen voor je financiers? Kom daar eens om in de theatersector. Dat Theo Maassen even de accu moet opladen na twintig optredens en Jan Beuving stuurt.'

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Voetbalfanaat
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Is die Driessen vergeten dat dit al veel vaker is voorgekomen maar hij had zeker niets om over te schrijven. Als er andere belangen spelen die veel belangrijker zijn dan spaart een trainer zijn beste spelers bij een bekerwedstrijd wat logisch is, dat gebeurt hier maar ook in andere competities (United startte van de week ook niet in zijn sterkste formatie tegen de Hammers maar daar hoor je hem niet over). Misschien moet die Driessen maar eens wat anders gaan doen dan met zijn tunnelvisie commentaar geven.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen