Xavi doet opvallende uitspraak: "Als trainer van Barça beleefde ik mijn slechtste dagen"

8 maart 2023, 22:33   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

FC Barcelona-trainer Xavi Hernández kent dit seizoen successen met de Catalaanse club. Barça is koploper van de La Liga en stevent af op de 26ste titel en ook in de Copa del Rey lonkt de finale. De successen lijken dus weer terug te keren bij Barcelona, waar het de afgelopen jaren zo onrustig was. Xavi geeft aan dat het niet makkelijk is om trainer te zijn van de Blaugrana.

Op een bijeenkomst in zijn geboorteplaats Terrassa staat Xavi de pers het woord. De 35-jarige doet een boekje open over zijn trainerschap bij Barcelona. "Er zijn momenten waarop je denkt dat het het niet waard is om coach van Barcelona te zijn. Waarom? De constante druk omdat iedereen over je praat", vertelt de oud-middenvelder.

Xavi werd in seizoen 2021/22 de opvolger van Ronald Koeman. In zijn eerste seizoen kon hij geen prijs in de wacht slepen. "Soms kan ik me van alle kritiek afzetten, maar wanneer je van een vriend hoort dat je met de grond gelijk gemaakt wordt in de media, dan is dat moeilijk om te slikken", zegt de oefenmeester. "De slechtste dagen van mijn leven beleefde ik dan ook als trainer van Barcelona", gaat Xavi verder.

Nooit aan stoppen gedacht

De oud-middenvelder van Barça en Al-Sadd behaalde als speler talloze successen bij de Catalaanse club. Xavi debuteerde in 1998 in het shirt van de Blaugrana, waarna hij in 2015 afscheid nam. Desalniettemin was zijn start als trainer hectisch. "Aan stoppen heb ik nooit gedacht, omdat ik daar te koppig voor ben en bovendien een te grote fan van de club ben", aldus Xavi.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen