Antony en Weghorst helpen Man United; Di María is Flekken de baas

9 maart 2023, 23:01   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Het moet raar lopen, wil Erik ten Hag de kwartfinale van de Europa League mislopen met Manchester United. Voor eigen publiek was de ploeg van Ten Hag met 4-1 te sterk voor Real Betis in de eerste onderlinge ontmoeting. Antony en Wout Weghorst kwamen tot scoren voor Manchester United. 

Manchester United – Real Betis 4-1

Tot verbazing van velen koos Erik ten Hag voor dezelfde elf basisspelers als zondag tegen Liverpool (7-0). Hij wilde een reactie zien van zijn elftal en die kwam er. Met name in de openingsfase speelde Manchester United uitstekend. Al in de vijfde minuut kreeg Wout Weghorst de bal in het net, maar die treffer werd afgekeurd vanwege buitenspel van Fred in de aanloop.

Een minuut later opende de thuisploeg alsnog de score. Marcus Rashford was andermaal de man die de trekker overhaalde: hij kreeg de bal plots voor de voeten in het strafschopgebied en knalde raak in de rechterbovenhoek. Manchester United liet na de marge te verdubbelen en incasseerde na ruim een halfuur de 1-1. Een laag, diagonaal schot van Ayoze Pérez kreeg het thuispubliek stil.

Diezelfde Pérez trof vlak voor de pauze de paal, waardoor Manchester United een achterstand bespaard bleef. In de tweede helft trokken The Red Devils de wedstrijd alsnog naar zich toe. Antony trok langs het strafschopgebied naar binnen en plaatste de bal op prachtige wijze in de linkerbovenhoek; Bruno Fernandes kopte de 3-1 binnen na een corner van Luke Shaw.

Er volgden de nodige kansen op de 4-1, waaronder een goede mogelijkheid voor Weghorst. Zijn inzet werd geblokt. Dat was zeker niet zijn eerste serieuze kans van de wedstrijd: Weghorst liet in de eerste helft ook al goede mogelijkheden onbenut. Het was dan ook niet verrassend dat de ontlading gigantisch was, toen hij acht minuten voor tijd via een rebound toch tot scoren kwam: 4-1.

Juventus - SC Freiburg 1-0

Ook Juventus heeft een eerste stap gezet richting de kwartfinale van de Europa League. Acht minuten na de pauze maakte Ángel Di María het enige doelpunt van de wedstrijd: de aanvaller liet doelman Mark Flekken kansloos via een harde kopbal na een scherpe voorzet van Filip Kostic. Na een uur werd de gelijkmaker van Freiburg afgekeurd wegens hands. Flekken voorkwam nog doelpunten van Adrien Rabiot, Juan Cuadrado (tweemaal) en Dusan Vlahovic, waardoor de achterstand voor Freiburg nog te overzien is. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen