Ajax en Hamstra per direct uit elkaar, onderhandelingen lopen

21 maart 2023, 10:06   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Gerry Hamstra is met Ajax in onderhandeling over de directe ontbinding van zijn tot 2024 lopende contract. Dat melden onder meer De Telegraaf en Voetbal International dinsdagochtend. Hamstra zou als technisch manager de verantwoordelijkheid op zich nemen voor de 'mislukte transferzomer'. 

De 52-jarige Hamstra was in Amsterdam mede verantwoordelijk voor het technisch beleid. Nadat hij in 2021 als rechterhand van Marc Overmars werd binnengehaald, schoven de Amsterdammers hem door toen Overmars een half jaar later wegens grensoverschrijdend gedrag de deur werd gewezen. 

Hamstra was daardoor mede verwantwoordelijk voor de aanstelling van Alfred Schreuder, die de ondankbare taak kreeg om Erik ten Hag op te volgen. Dat werd geen succes, en Schreuder moest in januari zijn biezen pakken. Tevens wordt Hamstra verweten dat Ajax afgelopen zomer een fortuin spendeerde aan spelers die niet of nauwelijks functioneren. Zo betaalde Ajax tientallen miljoenen voor Steven Bergwijn, Brian Brobbey en Calvin Bassey, die aan een matig seizoen bezig zijn.

Zie ook: Mike Verweij verwacht dat koppen gaan rollen bij Ajax: "Meerdere signalen gekregen"

De opvolger van Hamstra zou inmiddels klaarstaan. De Engelsman Julian Ward, meest recentelijk werkzaam bij Liverpool, zou naar verluidt binnenkort gepresenteerd gaan worden als technisch eindverantwoordelijke in de hoofdstad. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

DIESEL72
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dat is 1 kneus minder by ajax nu de rest van directe nog en sar

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen