Koeman analyseert tweede tegengoal: "Hij had meer kunnen doen"

26 maart 2023, 14:39   Bijgewerkt: 26 maart 2023, 14:54

Ronald Koeman is na het analyseren van de wedstrijd tegen Franrkijk van mening dat doelman Jasper Cillessen meer had kunnen doen om de tweede treffer van de Fransen te voorkomen. De sluitpost van NEC zag er bij de scherp aangesneden vrije trap van Antoine Griezmann niet al te gelukkig uit en tot die conclusie kwam de staf van Oranje daags na het duel ook.

"Patrick Lodewijks heeft naar hem gekeken. Bij de 2-0 stond hij iets te veel naar achteren. Als hij een meter meer pakt, had hij wellicht wat meer kunnen doen", geeft Koeman aan op de persconferentie in aanloop naar het duel tegen Gibraltar, al plaatst de bondscoach wel een kanttekening: "Maar het was ook een geweldige vrije trap, dat is voor keepers altijd moeilijk. Maar hij was ver weg, dus wij vonden dat zijn positie verder naar voren had moeten zijn."

De keeperspositie binnen het Nederlands elftal blijft continu een onderwerp gesprek. Nadat Cillessen niet naar het WK mocht, staat hij nu wel weer onder de lat, maar de vraag is hoe dat verder gaat als Justin Bijlow en Andries Noppert weer terugkeren van blessures. "Noppert heeft het op het WK prima gedaan, Bijlow en Bart Verbruggen zijn voor de toekomst. Bijlow speelt al wat langer op een hoog niveau, maar wie het gaat worden. Dat zal blijken."

Lees ook: Ronald Koeman zit in de wachtkamer: "Matthijs was wat eerder aan de betere hand dan Cody"

Het belangrijkste voor Koeman is dat hij in juni, wanneer de Nations League op het programma staat, alle doelmannen tot zijn beschikking heeft: "Laten we hopen dat in juni iedereen fit is. Dan zullen we keuzes maken en duidelijkheid scheppen. Dat kan nu nog niet", besluit de bondscoach.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik denk dat nu toch duidelijk moet zijn dat Cillessen geen Oranje-doelman is.

BartVanderVeen24
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Als Bijlow terug is, hem eerste doelman maken

Kramer
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Kan je ook niet op bouwen, altijd maar geblesseerd. Dan maar Flekken en misschien heeft die Verbruggen straks wel veel meer in zijn mars dan Bijlow of Flekken.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen