Telegraaf ziet na ontsierde bekerfinale nog maar één oplossing: 'Kennelijk het enige waar nog afschrikwekkende werking vanuit gaat'

23 april 2024, 08:15
Foto: © ESPN

De Telegraaf ziet na de tot twee keer toe stilgelegde bekerfinale tussen Feyenoord en N.E.C. van zondag nog maar één oplossing voor de terugkerende ongeregeldheden in de Nederlandse voetbalstadions. In een hoofdredactioneel commentaar pleit de ochtendkrant voor een meldplicht voor supporters die als gevolg van eerdere misdragingen een stadionverbod opgelegd hebben gekregen.

Scheidsrechter Serdar Gözübüyük moest de eindstrijd zondag al na een kwartier stilleggen, toen het zicht op het veld werd ontnomen door de enorme hoeveelheid vuurwerk die op de tribunes werd afgestoken. In de tweede helft vatte vervolgens een spandoek vlam, waardoor de wedstrijd pas kon worden hervat toen deze geblust werd. "Ondanks alle woorden van de KNVB, clubs en andere autoriteiten ging het opnieuw mis", concludeert de ochtendkrant dan ook.

Artikel gaat verder onder video

Vorig seizoen ging het mis tijdens de halve finale van de KNVB Beker, toen Feyenoord in eigen stadion tegen Ajax speelde. Davy Klaassen werd vanaf de tribune geraakt door een voorwerp, waarna de voetbalbond stevig ingreep. Wedstrijden worden sindsdien steevast - tot ergernis van velen - gestaakt als er iemand op het veld geraakt wordt, of als er tot twee keer toe überhaupt iets op het veld belandt. "De normale fan, van jong tot oud en van thuis voor de buis tot in het stadion, is hierdoor de dupe van de minderheid die het verpest", stipt De Telegraaf aan.

De krant pleit er dan ook voor dat degenen die verantwoordelijk zijn voor de ongeregeldheden beter geïdentificeerd moeten worden: "Met alle moderne technologie en bijbehorende camera’s moet het mogelijk zijn om raddraaiers op te sporen." Eenmaal opgespoord zullen de voetbalbond, de clubs en het Openbaar Ministerie wat De Telegraaf betreft 'de handen ineen moeten slaan'. "Kennelijk is dat het enige waar nog een afschrikwekkende werking vanuit gaat. Opsporen is daarbij niet genoeg; uiteindelijk moeten daders langdurige stadionverboden met meldingsplicht op wedstrijddagen krijgen, zodat ze niet meer in staat zijn om het spel te bederven en het plezier van anderen te verpesten", leest het.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Bram Nuytinck ontbrak tijdens NEC-feestje: 'De arts zei: Bram, ga naar huis'

Bram Nuytinck was de grote ontbrekende naam tijdens het heldenonthaal bij De Goffert in Nijmegen na de overwinning van NEC op Vitesse.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Edwards
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Sprinklers installeren en bij de 1e ontstoken fakkel met ijskoud water de hele tribune afblussen...

KROTJE
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Het enige afschrikmiddel is als de grote schare gegoede supporters en masse die raddraaiers aanpakken, er op aanspreken en niet passief blijven. Maar het moet collectief en 'en masse' gebeuren. Het genieten van naar voetbal kijken in de stadions is door die kleine groep mentaal gestoorde gasten al bijna helemaal verziekt en kapot.

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

In welke tijd leef jij krotje 🤣🤣🤣. Ga jij maar lekker bij de arena de raddraaiers aanpakken en aanspreken Zo'n reactie geeft ook maar weer eens aan dat jij echt nooit gaat . En helemaal niks er vanaf weet ,en zoals vaak maar wat roept,en heel graag wil deugen . Het enige wat werkt is dat de politiek die altijd ook heel hard roept ,net als deugertjes zoals jij . Er voor gaan zorgen dat politie en justitie zwaarder mogen straffen . Dat er een voetbalwet komt . Maar meestal na tijdje hoor je niemand meer uit denhaag ,en veranderd er uiteindelijk niks. En komt de knvb weer met dingen die helemaal niks doen .

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Heel leuk verhaal van de telegraaf . Maar dan moet de politiek eerst wetten gaan aanpassen zodat het ook kan en mag .

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen