AZ met pijn en moeite verder

Koen Freriks
29 september 2005, 22:31

Bloed, zweet en tranen. Maar wel naar de tweede ronde. AZ had het heel moeilijk in eigen huis tegen Krylya Sovjet Samara. De ploeg uit Alkmaar won uiteindelijk met 3-1. Dit was net genoeg om door te gaan, na het 5-3 verlies van twee weken geleden. Krylya kwam op voorsprong, maar AZ sleepte de winst voor de poorten van de hel weg.

De eerste minuut leek het team van Louis van Gaal een droomstart te beleven. Vlak na de aftrap scoorde Sektiui 1-0, maar de goal werd afgekeurd wegens duwen. Iets later scoorde Adamu voor Krylya wel, met een prachtige goal. Dat maakte de avond een stuk moeilijker. Nu moest er drie keer gescoord worden. Het duurde even voor AZ weer op de been was, maar vlak voor rust lukte het wel, via Barry van Galen.

Met nog tien minuten te gaan was het nog steeds 1-1. Tot Danny Koevermans de 2-1 maakte met een fraaie kopbal, waardoor Krylya zich kon opmaken voor een stormachtig slot. Ongeveer vijf minuten later wees de scheidsrechter naar de stip, toen Perez een duw kreeg in het strafschopgebied. Misschien wat makkelijk gegeven, maar gezien het spelbeeld zeer terecht. Danny Landzaat bleef koel en schoot de 3-1 binnen.

De laatste minuten werden beheerst uitgespeeld door AZ.