Anderlecht en Club Brugge delen de punten

24 oktober 2005, 00:03

Standard Luik is door een 2-2 gelijkspel tussen Club Brugge en Anderlecht de lachende derde van de elfde speeldag in de Belgische competitie. De club uit Luik heeft door de puntendeling van beide concurrenten de leiding van de Jupiler League stevig in handen.

Het duel tussen Anderlecht en Club Brugge verliep tumultueus. Binnen de kortste keren had Brugge vier gele kaarten te pakken en een handvol kansen om zeep geholpen. Tegen de verhouding is was het echter Anderlecht dat de leiding nam. De Turk Serhat slaagde er in om een voorzet van Zetterberg knap achter Brugge-doelman Butina te werken.

Pas na rust slaagt Brugge er in om het net te vinden. Een vrije trap van Vermant werd door alles en iedereen gemist en plofte via de paal in het Brusselse doel: 1-1. Nog geen vijf minuten later kwam Anderlecht voor de tweede maal op voorsprong. Het voorbereidende werk was ditmaal van ex-Feyenoorder Bart Goor, de afwerking opnieuw van Serhat. Deze treffer bleek niet voldoende voor de zege. Routinier Gert Verheyen zorgde diep in de tweede helft voor de 2-2 eindstand.

Eerder dit weekend won Standard met 1-0 van Charleroi. De Portugees Sergio Conceiçao maakte het enige doelpunt van de wedstrijd.