AZ wint van Dnjepr Dnjepropetrovsk

20 oktober 2005, 22:09

AZ is de groepsfase van de UEFA Cup goed begonnen. De ploeg uit Alkmaar won met 1-2 van Dnjepr Dnjepropetrovsk. Lang leek er geen vuiltje aan de lucht, maar toch kwam AZ in de slotfase nog in de problemen. Gelukkig voor Louis van Gaal en zijn team kwamen de Oekraïners niet meer tot scoren en zijn de eerste drie punten binnen.

De beginfase verliep voortvarend voor AZ. Al vrij vroeg zette Shota Averladze de ploeg op voorsprong. Veel problemen waren er niet in de eerste helft, al had de voorsprong een stuk groter kunnen zijn. Dnjepr Dnjepropetrovsk kon op een enkele kans na weinig potten breken, maar bleef in de race door het falen van AZ.

Dnjepropetrovsk rook bloed en zette in de slotfase alles op alles om toch nog de gelijkmaker te komen. Doelman Henk Timmer liet zich niet in de war brengen en redde de overwinning voor AZ. Vooraf werd gevreesd voor deze tegenstander, maar achteraf viel het best mee. AZ had met meer dan 1-2 kunnen winnen, maar het doel, drie punten, is bereikt.

Ook coach Louis van Gaal toonde zich na de wedstrijd tevreden. Hij gaf toe dat zijn ploeg het af en toe lastig had gehad. "Maar winst is absoluut verdiend."

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen