Dnjepropetrovsk schakelt Grasshoppers uit

30 november 2005, 22:50

Hoewel AZ het ook heel goed op eigen kracht bleek te kunnen, heeft Dnjepr Dnjepropetrovsk de Alkmaarders woensdagavond in groep D van het toernooi om de UEFA-beker nog een helpend handje toegestoken. De Oekraïense ploeg won in Zürich met 3-2 van Grasshoppers. Het was de eerste zege van Djnepr, dat is uitgespeeld. De Zwitsers kunnen ook niet verder komen dan drie punten.

Lazarenko opende de score zeven minuten voor rust. Hij knalde, nadat Stepanovs spits Balabanov net buiten het strafschopgebied had neergelegd, een vrije trap laag in de hoek. Kravtsjenko besliste het duel halverwege de tweede helft. De slotfase werd, hoewel Michailenko eerst nog voor 0-3 zorgde, nog even spannend door treffers van Touré en Renggli.

Door dit resultaat gingen met AZ ook Middlesbrough en Litex Lovetsj door naar de laatste 32.