Hasselbaink dik tevreden met punt tegen AZ

25 november 2005, 15:03

Jerrel Hasselbaink was na afloop van het duel met AZ in opperbeste stemming. De spits had zich door middel van het 0-0 gelijkspel in Alkmaar met Middlesbrough geplaatst voor de volgende ronde van de UEFA Cup en dat was voor hem het belangrijkste. "Je moet niet vergeten dat AZ een Europese topclub aan het worden is", zegt hij tegen FCUpdate.nl.

"We speelden hier niet met onze beste ploeg, dus we moeten dik tevreden zijn met dit punt", zegt Hasselbaink na afloop van het duel in de drijfnatte Alkmaarderhout. "Je moet niet vergeten dat AZ nog nooit een Europese thuiswedstrijd verloren heeft. Om hier dan 0-0 te spelen, is gewoon een heel goed resultaat."

Hasselbaink had niets dan lof over voor de Alkmaarse ploeg. "Het is een hecht team met een heel goede trainer. Ze staan niet voor niets op de derde plaats in de competitie. Bovendien stonden ze vorig seizoen nog, met vrijwel dezelfde spelers, in de halve finale van de UEFA Cup. Om hier dan met 0-0 van het veld te stappen, is goed."

De spits was eerlijk genoeg om toe te geven dat Middlesbrough niet mocht mopperen over de puntendeling. "Ja, AZ had het betere van het spel. Als je puur naar het spelbeeld kijkt, mocht AZ meer aanspraak maken op meer dan één punt dan wij. Maar goed, zo werkt het nu eenmaal niet altijd in de voetballerij. We hebben AZ hier uiterst professioneel op 0-0 gehouden en ons gekwalificeerd voor de volgende ronde. Dat was ons doel en daar zijn we goed in geslaagd."

Voor Hasselbaink was de wedstrijd in Alkmaar een weerzien met zijn oude club. De aanvaller speelde in het verleden twee seizoenen, zonder al te veel succes, voor AZ. "Het was leuk om weer terug te zijn, ik heb veel oude bekenden gezien. Maar het feit dat we ons hier geplaatst hebben voor de volgende ronde, maakt mijn terugkeer naar Alkmaar nog veel leuker", lacht hij.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen