Kuranyi houdt Schalke op titelkoers

5 mei 2007, 17:20   Bijgewerkt: 5 mei 2007, 17:27

Schalke 04 heeft een lastige horde genomen op weg naar de titel. In eigen stadion had de ploeg uit Gelsenkirchen het lang zwaar tegen 1.FC Nürnberg, maar een rake kopbal van Kevin Kuranyi zorgde ervoor dat Schalke toch weer drie punten pakte. Omdat echter ook VfB Stuttgart won, 2-0 van Mainz, blijft de titelrace zeer spannend.

Lange tijd leek het er op dat Schalke, een week na de nederlaag bij Bochum (2-1), opnieuw punten zou gaan verspelen. De ploeg oogde zeer nerveus en slaagde er tegen het compact spelende Nürnberg aanvankelijk amper in om kansen te creëren. Pas na rust gooide Schalke de schroom van zich af en slaagde het er in om Nürnberg haar wil op te leggen. Na de treffer van Kuranyi was het verzet gebroken, zeker toen Nürnberger en oud-Ajacied Tomas Galasek ook nog een directe rode kaart kreeg wegens het neerhalen van een doorgebroken speler.

Ook VfB Stuttgart maakte geen fout. In eigen stadion werd FSV Mainz, dat af lijkt te stevenen op degradatie, met 2-0 verslagen. Fernando Meira en Hilbert maakten de goals voor de thuisploeg, dat nog altijd slechts één punt minder heeft dan Schalke.

Onderin de competitie lijkt het doek te gaan vallen voor Alemannia Aachen. De ploeg verloor met 4-0 van Eintracht Frankfurt, een directe rivaal in de strijd om lijfsbehoud. Hierdoor heeft de ploeg uit Aken lijfsbehoud niet meer in eigen hand.

Door de nederlaag is Hamburger SV zo goed als zeker van lijfsbehoud, ondanks het feit dat de ploeg een blamerende 0-3 thuisnederlaag leed tegen VfL Bochum. De ploeg van coach Huub Stevens, in de winterstop nog hekkensluiter, heeft nu met twee duels te gaan zes punten meer dan Aachen. Dat is een marge die nog overbrugbaar is, maar het doelsaldo van HSV is vele malen beter. Alleen als HSV twee keer met 0-5 verliest en Aachen met 5-0 en 6-0 wint, kunnen de Noord-Duitsers nog degraderen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen