Hamburger SV verliest punten én Elia

28 november 2009, 17:24

De Duitse topclubs grossieren dit seizoen in puntverlies. Zaterdag lieten Werder Bremen en Hamburger SV, de nummers twee en vier van de ranglijst, een steek vallen. Bremen deelde in eigen stadion de punten met titelhouder VfL Wolfsburg (2-2), terwijl HSV in de uitwedstrijd tegen FSV Mainz 05 niet verder kwam dan 1-1.

Hamburger SV begon sterk in Mainz. Na voorbereidend werk van Eljero Elia zorgde Tunay Torun voor de 0-1. Toen na een kwartier Elia het veld geblesseerd verliet, werd het spel van de bezoekers echter minder. Elia kreeg een tik op zijn enkel en moest het veld per brancard verlaten. Over de ernst van de kwetsuur is nog niets duidelijk. Zonder de snelle aanvaller hield HSV de voorsprong lang vast, maar in de slotfase bezorgde middenvelder Tim Hoogland de thuisploeg alsnog een verdiend punt.

Door het gelijkspel blijft Hamburger SV steken op de vierde plek, drie punten achter koplopers Bayer Leverkusen en Werder Bremen. Leverkusen heeft echter nog een wedstrijd minder gespeeld. Bremen kwam zaterdag al wel in actie, tegen kampioen Wolfsburg. Edin Dzeko zette de bezoekers twee keer op voorsprong, maar Werder toonde karakter. In de slotfase bepaalde verdediger Per Mertesacker de eindstand op 2-2. Het verschil tussen beide teams blijft hierdoor vijf punten.

Onderin de competitie namen de zorgen voor Hertha BSC verder toe. De dolende ploeg verloor thuis met 1-3 van Eintracht Frankfurt en ziet de concurrentie steeds verder uit het zicht verdwijnen. Hertha heeft na veertien duels pas vijf punten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen