Doelman Martínez trapt na richting Van Gaal: "Hij kreeg ongelijk"

23 december 2022, 08:00   Bijgewerkt: 23 december 2022, 08:41

Emiliano Martínez heeft zich tijdens, maar ook zeker na afloop van het WK niet overal even populair gemaakt. Zo trapt hij diverse keren na naar Kylian Mbappé, die zijn Argentinië in de finale versloeg. Maar ook Louis van Gaal was rond de vieringen van het Argentijnse wereldkampioenschap wederom aan de beurt. 

Tijdens de huldiging in Mar del Plata pakte Martínez zijn kans om nog maar eens na te trappen richting Van Gaal, wiens Oranje Argentinië in de kwartfinale na penalty's uitschakelde. "Ik weet nog dat hun bondscoach ons voor de wedstrijd bekritiseerde. Hij had kritiek op ons, onze spelers, onze aanvoerder, Ángel Di María en hij zei dat als het op penalty's aan zou komen, zij zouden winnen. Hij kreeg ongelijk."

De kwartfinale tussen Nederland en Argentinië (2-2, Argentinië won na strafschoppen) was een van de meest beladen wedstrijden van dit WK. Er werd een recordaantal van negentien gele kaarten uitgedeeld en de spelers van beide ploegen hadden het geregeld met elkaar aan de stok. Na afloop verklaarde enkele Argentijnse spelers, onder wie Martínez, dat zij enkele uitspraken van met name Van Gaal in de media als provocatie zagen.

Lees ook: Franse bondsvoorzitter stuurt boze brief naar Argentinië

Lees ook: Adil Rami klaar met Emiliano Martinez: 'Meest gehate man'

Niet naar Bayern München

Hoewel er over zijn gedrag tijdens en na het WK veel te zeggen valt, zal iedereen het erover eens zijn dat Martínez sportief gezien een toptoernooi heeft gespeeld. Het is dan ook niet uit te sluiten dat de keeper van Aston Villa deze winter nog een transfer zal maken. Maar hoewel erover gespeculeerd werd, zal dat niet naar Bayern München zijn. Diverse media schreven dat de Argentijn de lang geblesseerde Manuel Neuer zou kunnen vervangen, maar volgens Fabrizio Romano wordt daar niet over gesproken. Alexander Nübel en Yann Sommer worden wél als optie gezien. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

PPMS
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Natrappen is aan de orde van de dag bij onze gezellige voetballertjes. Dit is toch een beetje de Story of Privë qua nieuwswaarde.

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Gebeurd in nederland ook bij huldigingen . Verder zegt hij alleen dat wat v gaal zei niet klopte. V Gaal is een grote meneer ,met een grote mond . Dan kun je dit verwachten

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen