Slecht nieuws voor Slot en Feyenoord: Ueda mogelijk anderhalve maand afwezig

7 december 2023, 15:50
Foto: © ProShots

Feyenoord moet het in januari stellen zonder Ayase Ueda. De Japanse aanvaller is door bondscoach Hajime Moriyasu opgeroepen voor een oefentoernooi: de Toyo Tires Cup. Die wordt direct na de jaarwisseling afgewerkt als voorbereiding voor de Azië Cup waar de Rotterdammers ook last van krijgen.

De Toyo Tires Cup is een mooiere naam voor de oefenwedstrijd met Thailand van Japan, die op 1 januari 2024 om 14:00 uur plaatselijke tijd wordt gespeeld. Veel tijd voor Ueda om bij te komen is er dus niet, want op 20 december staat met Feyenoord de laatste wedstrijd in Nederland nog op de rol. Dan gaat de formatie van Arne Slot op bezoek bij FC Utrecht.

Artikel gaat verder onder video

Ook AZ-verdediger Yukinari Sugawara is opgeroepen door de keuzeheer, waardoor het aannemelijk is dat beide Nederlandse clubs in januari en mogelijk zelfs februari spelers moeten missen. De Azië Cup, waarvan de selectie formeel nog wel moet worden ingediend, die gespeeld gaat worden begint namelijk op 14 januari voor Japan, terwijl de finale pas staat gepland op 10 februari. Sugawara en Ueda zitten vrijwel zeker bij de selectie voor het toernooi. In de laatste interland van Japan kwamen beide spelers tot scoren.

Lees ook: Feyenoord-spits Ueda laat zich met twee goals bij Japan wéér zien aan Slot

In het minst gunstige scenario missen Feyenoord en AZ hun speler gedurende bijna anderhalve maand, waarbij Ueda en Sugawara dan ook nog eens geen fatsoenlijke winterstop en rust hebben gehad. Omdat de Afrika Cup in dezelfde periode gepland staat, zullen het niet de enige spelers zijn die bij hun clubs ontbreken.

Is de afwezig van Ueda een gemis bij Feyenoord?

Laden...
457 stemmen
Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Klantenservice
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Een oefentoernooi... ze verzinnen steeds weer wat nieuws

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen