'Lewandowski zet alles op zomerse transfer naar Real Madrid'

10 februari 2022, 23:52

Robert Lewandowski zou zijn zinnen hebben gezet op een zomerse transfer naar Real Madrid. De recordspits van Bayern München werd in het verleden al vaker gelinkt aan de Madrileense topclub, maar nu Real definitief lijkt af te zien van de komst van Erling Haaland, is de kans dat het er dit keer van komt een stuk groter geworden.

Dat beweerde althans het Spaanse AS, dat weet dat Lewandowski zelf een stap naar Real Madrid wel zou zien zitten. De krant meent te weten dat de Pool al besloten heeft dat hij Bayern na dit seizoen wil verlaten. Zijn contract loopt nog tot medio 2023, maar de aanbiedingen om die verbintenis te verlengen, wees hij af. Der Rekordmeister zal hem dus deze zomer moeten verkopen, wil het zelf nog iets aan hem verdienen.

Lewandowski zou zijn management de opdracht hebben gegeven om eventuele interesse van Real prioriteit te geven. Die kans doet zich nu dus voor, aangezien het er steeds sterker op lijkt dat Haaland komende zomer níét naar Madrid komt. De prioriteit van de club ligt op zijn beurt bij de komst van Kylian Mbappé, en het wordt lastig om daarnaast ook de peperdure Noor nog vast te leggen. Lewandowski zou in dat geval als 'plan B' gelden.

De beoogde transfersom wordt gezien het kortlopende contract van Lewandowski geschat op 'slechts' dertig tot veertig miljoen euro. Het salaris van de Pool - naar verluidt twaalf miljoen euro netto per seizoen - zal geen probleem zijn. Dat bedrag is ongeveer hetzelfde als wat Karim Benzema, David Alaba en Luka Modric ontvangen en zelfs aanzienlijk minder dan het salaris van Gareth Bale en Eden Hazard. Daarnaast zou Lewandowski ook bereid zijn om salaris in te leveren om zijn gewenste transfer daarmee mogelijk te maken. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen