Waarom terugkeer onorthodox Emmen na één jaar zeer logisch is

19 april 2022, 15:30   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Ondanks een stroeve start van het seizoen is het FC Emmen gelukt om promotie naar de Eredivisie af te dwingen. De populaire club uit Drenthe promoveerde op bezoek bij FC Dordrecht (0-1) en gaat nu nog vol voor het kampioenschap. FCUpdate.nl neemt het succes van FC Emmen in dit artikel onder de loep. Zo ging Emmen wat onorthodox te werk, door bijvoorbeeld trainer Dick Lukkien niet te ontslaan en flinke salarissen te betalen.

Vertrouwen in Lukkien

Een van de redenen dat FC Emmen na één jaar afwezigheid weer terugkeert op het hoogste niveau, is het vertrouwen dat de club altijd heeft gehouden in Lukkien. De 50-jarige trainer is erg populair bij de achterban, maar kende na de degradatie ook nog eens een zeer slechte start van het seizoen. Zijn positie binnen de club lijkt echter nooit onderwerp van gesprek te zijn geweest. FC Emmen hield het volste vertrouwen in de oefenmeester uit Winschoten.

Concurrentie verslaan

Knap is dat FC Emmen dit seizoen uitstekende wedstrijden heeft gespeeld tegen concurrenten. Tegen de laag geklasseerde ploegen heeft FC Emmen het niet laten liggen, maar ook in de toppers kwam de equipe van Lukkien goed voor de dag. Zo werd de grote concurrent van dit seizoen, FC Volendam, in eigen huis met 4-1 verslagen en werden lastige uitwedstrijden bij Roda JC en Excelsior gewonnen.

Begroting

Ondanks dat FC Emmen van een begroting van ongeveer 8,5 miljoen terug moest naar zes miljoen euro, behoort de club daarmee tot de top van de Keuken Kampioen Divisie. Gezien het budget was FC Emmen naar haar achterban ook verplicht om boven in de Eerste Divisie mee te draaien, maar door de degradatie viel wel de hele selectie uit elkaar. Spelers als Michael de Leeuw en Caner Cavlan lieten Drenthe achter zich, waardoor FC Emmen een flinke klus op de transfermarkt stond te wachten.

Selectie

Fantastisch publiek

Onder bewind van de fanatieke supportersgroep 'Brigata Fantico' is FC Emmen ook op de tribunes helemaal gaan leven. In de jaren voor de promotie zat het stadion zelden volledig vol, maar dat is verleden tijd. De Oude Meerdijk was ook dit seizoen regelmatig volledig uitverkocht, waardoor het voor spelers een feest is geworden om het rood-wit van FC Emmen te kunnen dragen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen