Advies voor Van Gaal: "Dan kun je moeilijk om hem heen"

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

5 september 2022 – Kenneth Pérez denkt dat Tyrell Malacia een goede kans maakt om op het WK de eerste linksback van Oranje te zijn. De 23-jarige Malacia verruilde deze zomer Feyenoord voor Manchester United en heeft zich ogenschijnlijk moeiteloos aangepast aan het niveau van de Premier League.

Advies voor Van Gaal: "Dan kun je moeilijk om hem heen"

Stort 20 euro bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Waar in de eerste twee competitiewedstrijden Luke Shaw nog de voorkeur kreeg op de linksbackpositie, is Malacia sinds de derde speelronde verzekerd van zijn plek in het elftal van trainer Erik ten Hag. "Als hij dit doorzet en vaste basisspeler van Manchester United wordt, dan is hij er toch heel dicht om de eerste linksback van het Nederlands elftal te worden. Helemaal in een driemansverdediging, waarbij je op die positie iemand nodig hebt die zeer actief en bereidwillig is", aldus Pérez bij Voetbalpraat.

Martijn Krabbendam van Voetbal International stipt aan dat Malacia het afgelopen weekend tegen Arsenal wel lastig had met Bukayo Saka. "Het was een echte test", zegt de journalist, die vindt dat Malacia 'zonder twijfel' de eerste linksback van Oranje is. Leon ten Voorde van Tubantia vraagt zich af of Daley Blind er snel af wordt gehaald door Van Gaal. "Waarom niet? Omdat zijn vader assistent-bondscoach is, wil je dat nou beweren? Dat denk ik niet, hij kiest gewoon de beste spelers", aldus Krabbendam.

Pérez denkt dat Van Gaal een voorkeur heeft voor Blind. "Omdat hij van dat soort spelers houdt. Hij is verdedigend niet betrouwbaar, maar wel een strateeg. Een slimme speler. Als wingback mist hij de drang naar voren, maar hij kan in de opbouw wel belangrijk zijn. Dus ik denk niet dat hij hem heel snel zal laten vallen. Maar als Malacia zo blijft spelen en zo lang de vaste linksback van United is, dan kun je moeilijk om hem heen."

  • Senegal - Nederland, actie Adv

    Maak een account bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!

    Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

  • Reacties

    WK 2022

    gerelateerd