Gullit tempert euforie rond Oranje: "Het WK is niet hetzelfde"

1 oktober 2022, 20:05

De stemming rond het Nederlands elftal is richting het WK misschien wel iets té positief. Daarvoor waarschuwde Ruud Gullit vrijdagavond. De voormalig international en assistent-trainer bij Oranje vindt de goede vorm van de ploeg van Louis van Gaal nog niet veel zeggen.

"Natuurlijk is dat knap", erkende Gullit over de prestaties van Van Gaal met Oranje, dat zich onder meer plaatste voor de Final Four van de Nations League. "Maar het is niet hetzelfde als het WK. Straks krijg je veel serieuzere wedstrijden. In de Nations League wilden heel veel landen gewoon niet spelen. Duitsland verloor, Frankrijk verloor, Engeland verloor, Spanje verloor", somde hij op.

Groepsfase

De boodschap van Gullit was duidelijk: "Blijf met beide benen op de grond en reken je niet rijk. De groepsfase moet je zeker door kunnen komen, al is Senegal een goede tegenstander. Ik heb ze gezien in de Afrika Cup, in de finale tegen Egypte. Ze spelen echt heel goed voetbal. Het is een goed elftal, maar op je status zou je deze poule wel door moeten komen." 

Uiteraard zijn het de nummers één én twee die door gaan op het WK. Dat zal waarschijnlijk betekenen dat Nederland in ieder geval Ecuador en Qatar onder zich moet houden. Oranje begint het toernooi op maandag 21 november met de wedstrijd tegen Senegal. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Peer64
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

hoe heet hij ook al weer!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen