FC Twente en Cerny accepteren schikkingsvoorstel na rode kaart

10 oktober 2022, 18:30

FC Twente moet het voorlopig stellen zonder Vávlac Cerny. De club heeft het schikkingsvoorstel van drie wedstrijden (waarvan één voorwaardelijk) geaccepteerd naar aanleiding van de rode kaart die de 24-jarige aanvaller tegen Feyenoord ontving.

Cerny werd zondag in de blessuretijd van de eerste helft met een directe rode kaart van het veld gestuurd door scheidsrechter Dennis Higler. Dat gebeurde nadat de aanvaller een stevige overtreding maakte op Javairô Dilrosun. In een poging de bal te heroveren, plantte hij zijn noppen in de kuit van de Feyenoorder.

Twente is akkoord gegaan met het schikkingsvoorstel van de aanklager betaald voetbal en moet het zodoende twee wedstrijden stellen zonder Cerny. De aanvaller mist komend weekend de thuiswedstrijd tegen FC Groningen en een week later het uitduel met SC Cambuur.

Programma

De club uit Enschede staat na negen wedstrijden vijfde in de Eredivisie. Het programma tot de lange winterbreak lijkt relatief gunstig met wedstrijden tegen Groningen, Cambuur, RKC Waalwijk, Go Ahead Eagles en Sparta Rotterdam.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Paulito
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Gunstige schorsing. Slechts 2 dus. Komt hij goed mee weg. Groningen en Cambuur zonder hem moet geen probleem zijn.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen