Liverpool-manager Klopp wilde Ajax-aanvoerder Tadic binnenhalen

25 oktober 2022, 22:24

Ajax slaagde er enkele jaren geleden in om Dusan Tadic naar Amsterdam te halen. De Serviër kwam destijds over van Southampton, maar hij had ook de mogelijkheid om naar Liverpool te gaan. Manager Jürgen Klopp had hem namelijk graag willen binnenhalen bij zijn huidige club.

Dat deed de Duitse coach uit de doeken tijdens de persconferentie voorafgaand aan de wedstrijd tegen Ajax. "Ik was erg boos op mezelf toen hij naar Ajax ging, want ik had óók belangstelling in hem. Want ik houd van een speler als Tadic", erkende Klopp. Uit zijn woorden werd niet helemaal duidelijk of Liverpool ook daadwerkelijk een concrete poging had gedaan of dat hij te laat was omdat Ajax hem al had gehaald. "Tadic is nog altijd een belangrijke speler voor Ajax."

De aanvaller is een van de dragende krachten van de Amsterdammers, ondanks dat er gebouwd moest worden aan een nieuwe ploeg. "Ze hebben heel veel spelers verkocht, wederom. Dat is lastig, maar ik vind het echt een fijne ploeg om naar te kijken. Zou een Kenneth Taylor ook zoveel hebben gespeeld als alle spelers waren gebleven?", noemde Klopp ook een voordeel.

Lees ookVirgil sprak met Berghuis voor duel met Ajax: "Heeft hij verdiend"

Ook over Alfred Schreuder heeft Klopp mooie woorden. "Ik ken hem niet al te goed als persoon, maar ik heb zijn teams wel zien spelen. En ik weet welke impact hij had bij 1899 Hoffenheim", zei Klopp. "Bovendien is Julian Nagelsmann ontzettend positief over hem: dat kan bijna niet positiever. En ook vanuit mijn Nederlandse connecties hoor ik alleen maar positieve dingen over Schreuder."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen