Feyenoord
0 – 1
PSV
Go Ahead Eagles
0 – 0
NEC

Oranje-opstelling besproken: "Ik had het risico niet genomen"

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

21 november 2022 – De analisten van de NOS zetten hun vraagtekens bij de keuze van Louis van Gaal voor Andries Noppert. De 28-jarige doelman van sc Heerenveen maakt zometeen tegen Senegal zijn debuut in het Nederlands elftal. En dat terwijl hij een paar maanden geleden nauwelijks werd beschouwd als potentiële kandidaat voor de WK-selectie.

Oranje-opstelling besproken: "Ik had het risico niet genomen"

Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

"Het is een jongensboek", zegt Pierre van Hooijdonk als in de studio van de NOS de basisplaats van Noppert ter sprake komt. "Ik had het risico niet genomen. Dat wil niet zeggen dat hij geen goede wedstrijd kan keepen. Dat kan zomaar. Maar met Bijlow en Pasveer heb je twee keepers die al wat internationale ervaring hebben. Als het verschil tussen Noppert, Bijlow en Pasveer heel groot zou zijn geweest, dan was het heel makkelijk geweest."

Marco van Basten kent Noppert nog een beetje van zijn Heerenveen-tijd. "Hij haakte net aan. Ik ken hem als een eigenwijze jongen die zijn eigen gang gaat, wat een beetje bij keepers hoort. Het is een lange, frisse atletische keeper en ik denk dat hij het kan", aldus de voormalig bondscoach, die net als Van Hooijdonk vindt dat Van Gaal een risico neemt. "Ik kan me niet voorstellend dat je ego je zo in de weg zit dat je denkt: ik ga het nu op die manier doen zodat iedereen kan zien dat het mijn keuze is. Hij gaat natuurlijk ook voor het beste resultaat. Of hij het kan op het allerhoogste niveau, blijft een vraagteken. Misschien is het een gouden keus, misschien een flop."

Hoewel Rafael van der Vaart de keuze voor Noppert 'verrassend' vindt, had hij het ergens ook zien aankomen. "Als je Van Gaal tijdens zijn persconferentie hoorde zeggen dat Noppert de enige keeper is die in vorm is. Hij zegt nooit maar wat, dat was een voorbode dat Noppert zou gaan starten."

 • Senegal - Nederland, actie Adv

  Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl

  Maak een account bij Jacks.nl en krijg bij je eerste storting 5 freebets van €10,00.

  Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

 • Reacties

  Eredivisie

  gerelateerd