Spanje-uitblinker Alba vermoedt hetze jegens hem bij FC Barcelona

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

24 november 2022 – Jordi Alba (33) heeft de indruk dat er binnen FC Barcelona tegen hem wordt gewerkt. Er zou een bepaalde stroming hopen op een vertrek van de linksachter, die een dure kracht is in Camp Nou met zijn torenhoge salaris.

Spanje-uitblinker Alba vermoedt hetze jegens hem bij FC Barcelona

Stort 20 euro bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

En dat hoge loon kwam op straat te liggen recentelijk in Spanje en dat is volgens Alba geen toeval, maar een bewuste actie om hem zwart te maken. "Ik ken de club al heel lang en weet hoe de omgeving hier is. Het nieuws is bewust uitgelekt, dat is duidelijk", haalde Alba uit naar de stroming die van hem af wil binnen de Catalaanse grootmacht.

Eerder gebeurde hetzelfde met Frenkie de Jong, maar hij besloot ondanks alle onrust te blijven. Ook het loon van Lionel Messi kwam in het verleden op straat te liggen. Gerard Piqué is eveneens een uiterst dure kracht en werd door Xavi amper nog gebruikt: omdat hij afzag van het resterende deel salaris, bespaarde FC Barcelona flink op zijn loon. Sergio Busquets lijkt in de komende zomer als routinier de club te verlaten: voor hem lonkt een stap naar de MLS. Alba ligt nog een jaartje langer vast, maar heeft met Marcos Alonso en Alejandro Baldé wel flink wat concurrentie. Vooralsnog liet hij zich niet wegjagen. 

Lees ook: Waarom Spaanse bondscoach Enrique collega Koeman dankbaar is

Uitblinkers Spanje
Overigens liet Alba woensdag nog maar eens zien het voetballen zeker niet verleerd te zien. De linksachter was een van de uitblinkers bij het ijzersterke Spanje tegen het zwakke Costa Rica. De Spaanse media beloonden hem dan ook met een acht voor zijn optreden, FC Barcelona-talenten Gavi, Ferran Torres en Pedri kregen hetzelfde cijfer. Controleur Busquets scoorde met een zeven eveneens een royale voldoende. Balde, Alba's concurrent in Catalonië, deed ook nog een klein half uur mee op de plek van Busquets.

  • USA - Nederland, actie Adv

    Op naar de kwartfinale: zet één euro op Nederland en win zaterdag €50,00!

    Van een euro maak je €50, als Nederland wint van de USA.

  • Reacties

    WK 2022

    gerelateerd