Scorende Bukari schrikt van ophef: "Niet respectloos naar Ronaldo"

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

25 november 2022 – Osman Bukari was donderdag uitzinnig van vreugde toen hij Ghana terug in de wedstrijd schoot in de spannende slotfase tegen Portugal. Hij vierde dat op een opvallende manier, namelijk met de iconische celebration van tegenstander Cristiano Ronaldo. Op social media heeft dat flink wat stof doen opwaaien.

Scorende Bukari schrikt van ophef: "Niet respectloos naar Ronaldo"

Stort 20 euro bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Veel fans van de Portugese nationale ploeg en/of Ronaldo zelf vonden de actie van Bukari namelijk respectloos richting de vedette. Zij zagen het kopiëren van zijn celebration als een sneer. Zo was het echter beslist niet bedoeld, verzekerde de Ghanees. Via Twitter liet de doelpuntenmaker van zich horen.

Lees ook: Ghanees scoort tegen Portugal en doet Ronaldo-celebration

'Ik heb gemerkt dat mijn celebration heeft geleid tot reacties dat ik respectloos zou zijn tegenover Ronaldo. Dat klopt niet. Ik ging op in mijn emotie; scoren voor mijn land tijdens mijn WK-debuut. Dat leidde tot deze celebration. Ik ben opgevoed om niet respectloos te zijn tegenover ouderen, laat staan tegenover een van mijn idolen.'

Portugal - Ghana 3-2
De treffer van Bukari leverde Ghana - buiten een razendspannende slotfase - overigens niets op. Het bleef bij 3-2, waardoor poulefavoriet Portugal met de schrik vrij kwam. Uruguay en Zuid-Korea zijn de andere twee tegenstanders in groep H.

Lees ook: Portugal na spectaculaire tweede helft nipt langs Ghana

  • USA - Nederland, actie Adv

    Scoort Nederland tegen Argentinië? Win €50 bij een inzet van €1 via Jacks.nl.

    Jacks pakt vrijdag wederom uit met een WK-actie. Ditmaal hoeft Nederland niet eens te winnen maar is één euro op 'Nederland scoort' voldoende om vrijdag misschien vijftig euro rijker te zijn.

  • Reacties

    WK 2022

    gerelateerd