"Drie wijzigingen is veel, dat zegt dat Van Gaal niet tevreden was"

25 november 2022, 16:39   Bijgewerkt: 25 november 2022, 16:58

De opstelling van Oranje voor het duel met Ecuador is een teken dat Louis van Gaal niet tevreden was over het spel in het openingsduel met Senegal. Dat vindt Rafael van der Vaart, die reageerde op de drie wijzigingen die de bondscoach doorvoerde.

De oud-international zei tegenover de camera's van de NOS dat hij begrijpt waarom Teun Koopmeiners een basisplaats heeft gekregen. "Dat is vooral lekker voor Frenkie de Jong, die met Koopmeiners naast zich meer ruimte krijgt voor zijn dribbels en zijn acties naar voren", vindt Van der Vaart. Toch had hij ook Steven Berghuis graag nog in het elftal gezien 'vanwege zijn creativiteit en gevaarlijke passes'.

Het wisselen van Matthijs de Ligt, die zijn plaats kwijt is aan Jurriën Timber, kon Van der Vaart wel begrijpen. "Matthijs lijkt te veel spiermassa te hebben, waardoor hij minder wendbaar is", merkt hij op. "Misschien heeft hij in zijn tijd in Italië teveel in de gym gezeten", vermoedt Van der Vaart. 

Marco van Basten vond de wedstrijd tegen Senegal geen reden om het middenveld om te gooien. "Ik vond het toen prima in evenwicht, maar misschien is dit middenveld een 'tussenweg' om sneller de bal te heroveren bij balverlies", zei de oud-bondscoach. Pierre van Hooijdonk kijkt vooral naar de voorhoede, waar Cody Gakpo de plaats van Vincent Janssen overneemt. "Het koppeltje Gakpo-Bergwijn lijkt meer op het koppeltje Depay-Bergwijn, waarschijnlijk sorteert Van Gaal hiermee voor op de rentree van Memphis", vond hij. De bondscoach bevestigde even later dat Depay inderdaad in de rust zal worden ingebracht, al hangt het nog van de wedstrijd af voor wie hij er in zal komen. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen