Santos ontkent: "Heb geen problemen met Cristiano Ronaldo"

7 december 2022, 09:18

Portugal voegde zich woensdagavond als achtste en laatste land bij de kwartfinalisten op het WK. Zwitserland kreeg met maar liefst 6-1 aan de broek maar na afloop ging het vooral over Cristiano Ronaldo, die slechts als invaller mocht fungeren en na afloop duidelijk geen zin had in een feestje. 

Dat zijn vervanger Gonçalo Ramos drie keer scoorde zal niet meegeholpen hebben om het humeur van Ronaldo te verbeteren. Bondscoach Fernando Santos was na afloop dan ook lovend over de spits van Benfica. "Hij is extreem dynamisch", vond de 68-jarige oefenmeester. "Het is voor mij geen verrassing dat hij het zo goed deed, nadat hij ook al een aantal keer goed was ingevallen. Hij liet ons op de training ook al zien wat hij allemaal kan." 

De keuze om Ronaldo te passeren was dan ook geen lastige voor Santos. "Cristiano en Ramos zijn verschillende spelers", hield hij zich na afloop enigszins op de vlakte. Toch wilde hij niet toegeven dat zijn verstandhouding met Ronaldo niet goed zou zijn. "Er is geen probleem tussen de bondscoach en de aanvoerder van het Portugese elftal." 

Zie ook: Video: Ronaldo heeft geen zin in feestje en trekt snel naar binnen

Ronaldo baarde in het groepsduel met Zuid-Korea nog opzien toen hij flink tekeer ging tegen Santos toen die hem bij een 1-1 stand naar de kant haalde. Dat was echter niet de reden om hem te passeren, hield de bondscoach na afloop vol. "Het was een tactische keuze. Trainers moeten nou eenmaal beslissingen nemen." Volgens Santos heeft hij Ronaldo dat kunnen uitleggen. "Hij blijft een van de beste spelers van de wereld. Hij kwam vandaag ook met de juiste spirit het veld in", besloot de trainer.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen