Slot analyseert Argentinië: "Messi relatief eenvoudig af te stoppen"

7 december 2022, 23:50   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Arne Slot ziet mogelijkheden voor het Nederlands elftal om Lionel Messi af te stoppen. Australië heeft in de ogen van de Feyenoord-trainer aangetoond dat het spel van de 35-jarige ster van Argentinië 'relatief eenvoudig' te ontregelen is.

Slot realiseert zich dat het tegenhouden van een Messi in vorm 'natuurlijk' lastig is. "Hij heeft in het clubvoetbal nooit teleurgesteld. Maar er staan nu tien andere spelers om hem heen. Om nou te zeggen dat zij heel veel raad weten met de tijd en ruimte die ze hebben…", begint Slot bij de NOS.

De 44-jarige trainer noemt het een voordeel voor het Nederlands elftal dat Louis van Gaal een tactiek hanteert waarmee weinig ruimtes worden weggegeven. "Normaal gesproken zakken we dit toernooi in en zijn de ruimtes heel klein. Met Timber en Aké hebben we twee spelers die in wendbaarheid vrij aardig met Messi mee kunnen. Hoe goed Messi ook is: als tien spelers van Nederland rondom de zestien staan, dan lukt het hem alleen om heel incidenteel een goal te maken."

"Dat lukt hem tegen Australië, maar Australië liet ook zien dat Messi in grote delen van de wedstrijd relatief eenvoudig af te stoppen is", zegt Slot, die uitlegt hoe het kan dat een land als Australië een speler als Messi in grote delen van de wedstrijd kan bedwingen. "Omdat de overige tien niet van hetzelfde niveau zijn als hij in het verleden bij Barcelona om zich heen had."

Lees ook: Dit is volgens Van Hanegem 'de ideale man' om Messi af te stoppen

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen