Van der Vaart kapt lofzang op Messi af: "Anders slapen ze niet"

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

8 december 2022 – Rafael van der Vaart probeerde donderdagavond de nachtrust van de selectie van het Nederlands elftal te redden. Bij de NOS onderbrak hij een uitgebreide lofzang op Lionel Messi omdat hij bang was dat de selectie van Louis van Gaal de beelden vanuit Qatar zou kunnen zien. 

Van der Vaart kapt lofzang op Messi af: "Anders slapen ze niet"

Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

"Ik kan hier wel uren naar zitten kijken, maar ik moet toch ingrijpen", zei hij tijdens een compilatie-filmpje met hoogtepunten uit de loopbaan van de 35-jarige ster van Argentinië. "Wij zijn Nederland, wij gaan morgen de belangrijkste wedstrijd op het WK spelen", vervolgde de voormalige middenvelder. "Als die gasten zitten te kijken op hun kamer dan slapen ze vannacht niet", zei hij over de spelers van Oranje. "Kappen nu. Gewoon gaan spelen morgen."

De 109-voudig international dicht Oranje een goede kans toe om vrijdag ten koste van de Argentijnen de halve finale van het WK te bereiken. "Ik vind dat wij doelt beter kunnen dan we tot nu toe hebben laten zien", doelt hij op het spel van het Nederlands elftal. "Dat zal morgen echt moeten", vervolgde hij. Drie spelers moeten wat hem betreft het voortouw nemen tijdens de kwartfinale. "Als Frenkie de Jong, Virgil van Dijk en Memphis Depay top zijn, heeft Nederland echt een geweldig elftal."

Ibrahim Affelay was het eens met zijn voormalige ploeggenoot bij Oranje. "Argentinië is niet heel denderend aan de bal", analyseerde hij het spel van de tegenstander. "Nederland moet Messi zoveel mogelijk isoleren, want het draait allemaal om hem bij de Argentijnen. Als je hem uitschakelt, heb je tachtig tot negentig procent van Argentinië al overwonnen. 

 • Senegal - Nederland, actie Adv

  Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl

  Maak een account bij Jacks.nl en krijg bij je eerste storting 5 freebets van €10,00.

  Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

 • Reacties

  Eredivisie

  gerelateerd