Vermoedelijke opstelling Oranje: Van Gaal voert wijziging door

9 december 2022, 07:36   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Steven Bergwijn keert tegen Argentinië vermoedelijk terug in de basisopstelling van het Nederlands elftal. De aanvaller van Ajax raakte zijn basisplaats kwijt na matige optredens in de eerste duels van het wereldkampioenschap, maar krijgt volgens het Algemeen Dagblad weer de voorkeur in de kwartfinale van het WK in Qatar.

Bergwijn vormt de voorhoede met Memphis Depay. De twee aanvallers waren voor de start van het WK het beoogde koppel, maar werden uit elkaar getrokken. Deels had dat te maken met de blessure van Memphis, die hem tijdens de groepsfase nog aan de kant hield. In het eerste duel koos Van Gaal voor Bergwijn en Vincent Janssen, daarna kreeg Davy Klaassen een kans vanaf de aftrap.

De middenvelder van Ajax moet nu waarschijnlijk plaatsmaken. Omdat Bergwijn terugkeert in de opstelling, verhuist Cody Gakpo weer naar de nummer tien-positie. Daar maakte hij in de groepsfase al indruk. Gakpo heeft met Frenkie de Jong en Marten de Roon twee balansbewakers in zijn rug. De Roon krijgt de voorkeur boven Steven Berghuis en Teun Koopmeiners.

In de achterhoede wijzigt Van Gaal niets. Dat betekent dus dat Andries Noppert opnieuw het doel verdedigt. De sluitpost van SC Heerenveen kan zomaar de internationale carrière van de Argentijnse superster Lionel Messi beëindigen. De kwartfinale begint vrijdagavond om 20.00 uur.

Vermoedelijke opstelling: Noppert; Dumfries, Timber, Van Dijk, Aké, Blind; De Jong, De Roon, Gakpo; Bergwijn, Memphis

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

vleermuis
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

gaat bergwijn dan vanavond een doelpunt maken? ik heb er een hard hoofd in

vleermuis
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

enne steven berghuis lijkt toch op messi..dus onze messi begint op de bank? haha

RespectNietmeteenSchelden
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Vertrouwen in eigen kracht en kunnen is belangrijk voor Oranje. Als Saudie Arabië van Argentina kon winnen dan kan Oranje (met meer kwaliteit) dat ook.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen