Van Dijk is dankbaar: "Trots dat ik zijn aanvoerder mocht zijn"

10 december 2022, 16:30

Virgil van Dijk kijkt met een goed gevoel terug op de periode van Louis van Gaal als bondscoach. De aanvoerder van het Nederlands elftal verloor met zijn ploeg vrijdagavond van Argentinië en werd uitgeschakeld op het WK. Daarmee kwam er automatisch ook een einde aan het tijdperk Van Gaal.

Van Dijk werd in het Lusail Stadium de grote schlemiel door de eerste strafschop meteen te missen. "Alles zat in deze wedstrijd. Behalve dat wij doorgaan", aldus de captain na de wedstrijd in gesprek met Voetbal International. "Ik ben heel erg teleurgesteld. Daarom vind ik het moeilijk nu al een wedstrijdanalyse te maken. Wat ik wél kan vertellen, is dat ik heel trots ben op deze groep. Als je ziet hoe belangrijk de invallers weer waren, hoe de spirit in het team is."

Lees ook: Louis van Gaal-index: strafschoppentest bleek niet te werken

Oranje trainde de afgelopen maanden veel op het nemen van strafschoppen, maar dat hielp dus niet. "Eerder in het toernooi had ik tijdens een persmoment al gezegd dat je goed kunt trainen op een penalty, maar dat het in een wedstrijd natuurlijk heel anders kan gaan. Tegen een andere keeper, in een stadion met tachtigduizend Argentijnen die gillen en fluiten. Dat kun je niet nabootsen, op een trainingsveld van Qatar University. Het kan gebeuren dat je mist. Maar dat maakt de pijn niet minder."

Louis van Gaal

Van Dijk werkte anderhalf jaar samen met Van Gaal. De 71-jarige Amsterdammer draagt het stokje nu over aan Ronald Koeman, die vanaf januari de nieuwe bondscoach is. Van Dijk kijkt met een goed gevoel terug op de samenwerking met Van Gaal. "Ik denk dat het een uitstekend tijdperk is geweest. Ik heb heel veel van hem geleerd. Ook van de persoon Louis. Ik ben dankbaar dat ik onder hem heb mogen spelen en dat ik aanvoerder van zíjn elftal mocht zijn. Ik wens hem en Truus en zijn familie alle geluk toe."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Rechtsbekaf
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Inderdaad einde tijdperk van Gaal.......next !

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen