Spaanse krant neemt Ronaldo op in slechtste elftal op het WK

20 december 2022, 14:58   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De Spaanse krant Mundo Deportivo presenteerde dinsdag het slechtste elftal van het afgelopen WK in Qatar. In tegenstelling tot zijn eeuwige rivaal Lionel Messi kon Cristiano Ronaldo dit jaar geen potten breken, hij kreeg dan ook een plek in de aanval toebedeeld. 

Ronaldo scoorde alleen in het openingsduel met Ghana, toen hij de score opende vanaf de strafschopstip. Dat duel won Portugal uiteindelijk met 3-2. In de twee duels daarna wist hij het net niet meer te vinden, al claimde hij zonder succes wel de opeingstreffer tegen Uruguay die uiteindelijk toch werd toegeschreven aan Bruno Fernandes. Voor de achtste finale tegen Zwitserland werd de 37-jarige superster gepasseerd door de Portugese bondscoach Fernando Santos. Ronaldo zou daarop gedreigd hebben het WK per direct te verlaten, maar kwam later terug op die beslissing. Zowel tegen de Zwiters als in de kwartfinale tegen Marokko (1-0 verlies) kwam hij vervolgens als invaller binnen de lijnen, maar wist hij het net niet meer te vinden. 

Naast Ronaldo vinden we ook een wereldkampioen terug bij de slechtste elf van Mundo Deportivo. Lautaro Martínez houdt hem namelijk gezelschap in de aanval. De spits van Internazionale kwam in Qatar veelvuldig als invaller binnen de lijnen, maar viel vooral op door de grootste kansen om zeep te helpen. Wel benutte hij in de kwartfinale tegen het Nederlands elftal de beslissende strafschop in de afsluitende serie, waardoor Oranje werd uitgeschakeld. 

Ook een aantal andere grote namen wisten in Qatar niet te imponeren en kregen een plaatsje toebedeeld bij de slechtste elf van het toernooi. Wat te denken van Chelsea-doelman Edouard Mendy, die met Senegal reikte tot de achtste finale waarin Engeland te sterk was? Of oud-Ajacied Sergiño Dest, die met de Verenigde Staten in diezelfde ronde ten onder ging tegen het Nederlands elftal. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen