Matchwinner Nathan Aké moet wennen na WK: "Het is niet makkelijk"

23 december 2022, 08:32

Nathan Aké heeft na een sterk WK met Oranje gelijk zijn stempel weer gedrukt bij Manchester City. De centrale verdediger speelde gisteren alweer met zijn club tegen Liverpool in de Carabao Cup en was direct belangrijk: hij scoorde namelijk de winnende treffer. Maar het was niet gemakkelijk, zo'n snelle hervatting van het clubvoetbal.

"De afgelopen week is een vreemde geweest, met spelers die op verschillende momenten terugkeerden. En dan spelen we direct zo'n grote wedstrijd tegen Liverpool. Dat is niet makkelijk", aldus Aké tegenover de BBC. "Je bent een maand weg. Bij de nationale ploeg is het anders en dan ben je ineens weer terug. Het is misschien vreemd, maar prima. Als speler wil je betrokken zijn bij elk belangrijk toernooi, zoals ook dit toernooi."

Lees ook: Beelden: Aké kopt raak in heerlijk League Cup-duel met Liverpool

Het was een bloedstollende wedstrijd in het Etihad Stadion tussen de twee grootmachten. City kwam al snel op voorsprong door - wie anders dan - Erling Haaland, maar Liverpool trok de stand via Fabio Carvalho gelijk. Na rust waren het Riyad Mahrez en Mohamed Salah die het net vonden, maar door een heerlijke assist van Kevin de Bruyne en een mooie kopbal van Aké bekert City verder in de Carabao Cup.

De loting van de kwartfinale van het toernooi is gisterenavond afgewerkt, Manchester United van Erik ten Hag heeft geluk. Zij zijn namelijk gekoppeld aan een middenmoter uit de League One, Charlton Athletic. Manchester City gaat op bezoek bij Southampton, Nottingham Forest speelt tegen Wolverhampton Wanderers en Newcastle United tegen Leicester City is het laatste affiche van de speelronde.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen