Lewandowski hoeft schorsing mogelijk nog lang niet uit te zitten

3 januari 2023, 13:01

FC Barcelona gaat ervan uit ook komende zondag tegen Atlético Madrid te kunnen beschikken over Robert Lewandowski. De Poolse spits zou door een schorsing de wedstrijden tegen Espanyol, Atlético en Real Betis missen, maar de straf werd vlak voor de jaarwisseling opgeschort.

Lewandowski kon zodoende afgelopen zaterdag gewoon meedoen in de Catalaanse derby, tot woede van Espanyol. De situatie is sindsdien onveranderd. Lewandowski kan gewoon in actie komen zolang het onderzoek naar de schorsing loopt. Door drukte bij de rechtbank zou het in theorie maanden kunnen duren voordat er uitsluitsel is.

De verwachting is echter dat er binnen twee weken duidelijkheid komt over de straf van Lewandowski. De komende dagen moeten Barcelona en de Spaanse tuchtcommissie hun argumenten aanvoeren. Blijft de schorsing gehandhaafd, dan zal Lewandowski alsnog drie wedstrijden moeten toekijken. Welke duels dat zijn, is nog onduidelijk.

Rode kaart

Lewandowski kreeg op 8 november in het met 2-1 gewonnen duel met Osasuna twee gele kaarten en maakte bij het verlaten van het veld een 'minachtend gebaar', waarvoor hij in totaal drie wedstrijden werd geschorst. Het was de bedoeling dat hij tegen Espanyol het eerste duel van de schorsing zou uitzitten, maar dat ging niet door.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Kramer
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Clowns competitie, vervalsing op den top.

paardenlul
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

is gewoon terecht

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen