Feyenoord-fans verlangen woensdag antwoord van Arne Slot op één specifieke vraag

14 februari 2024, 10:14
Foto: © Imago

De supporters van Feyenoord hopen woensdagmiddag antwoord te krijgen van trainer Arne Slot op één specifieke vraag: hoe staat het met de gezondheidsperikelen in zijn spelersgroep? Dinsdagavond werd bekend dat een onbekend aantal spelers in aanloop naar de Europa League-wedstrijd met AS Roma van donderdag vanwege buikgriepverschijnselen niet heeft kunnen trainen.

De Rotterdammers treffen de Italianen alweer voor het derde seizoen op rij in Europa. In 2022 was de ploeg van toenmalig trainer José Mourinho met 1-0 te sterk in de finale van de Conference League, die werd gespeeld in de Albanese hoofdstad Tirana. Vorig seizoen beletten de Romeinen Feyenoord de weg naar de halve finales van de Europa League. Na een 1-0 thuiszege leek de ploeg van Slot in het Stadio Olimpico het ticket voor de laatste vier bijna binnen te hebben toen Igor Paixão tien minuten voor tijd de 1-1 liet aantekenen, maar door een late treffer van Paulo Dybala moest er een verlenging aan te pas komen. Daarin scoorde Roma nog twee keer, waardoor het Europese avontuur van Feyenoord erop zat.

Artikel gaat verder onder video

Bij de derde poging, nu in de tussenronde van de Europa League, moet het maar eens scheepsrecht zijn, is de algemene gedachte bij de fans van Feyenoord. De vraag is echter welke spelers Slot donderdag tot zijn beschikking heeft. De oefenmeester kon afgelopen zondag in de Rotterdamse derby tegen Sparta (2-0) bijvoorbeeld geen beroep doen op Gernot Trauner en Quinten Timber. Het duo hield respectievelijk een hamstringblessure (Trauner) en een zware hersenschudding (Timber) over aan de kwartfinale van de KNVB Beker, waarin AZ met 2-0 werd verslagen. Daarnaast is eerste doelman Justin Bijlow sinds het competitieduel van anderhalve week geleden in Alkmaar opnieuw langere tijd uit de roulatie. Daar komt dus ook nog een onbekend aantal spelers met buikgriepverschijnselen bij.

Slot staat woensdagmiddag het journaille te woord op een persconferentie in Rotterdam. De trainer gaat ongetwijfeld vragen krijgen over de fysieke gesteldheid van zijn selectie en zal de supporters hopelijk gerust kunnen stellen. Het persmoment begint om 14.30 uur en wordt live uitgezonden op Feyenoord One.

FCUpdate sprak afgelopen week met Foppe de Haan over de kwaliteiten en de huidige vorm van Feyenoord. Ook liet de oud-trainer van sc Heerenveen zich uit over de toekomst van Slot. Lees hier wat de Fries daarover zoal te zeggen had.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen