Derksen begrijpt niets van Eredivisietrainer: 'Nou heeft-ie voor het eerst een keer succes...'

17 april 2024, 15:54
Foto: © Talpa

Johan Derksen begrijpt niet waarom Alex Pastoor maandag bekendmaakte dat hij aan het eind van het seizoen vertrekt bij Almere City. De 57-jarige oefenmeester leidde de club vorig jaar voor de eerste keer in de geschiedenis naar de Eredivisie en is met zijn elftal vier speelronden voor het einde van de competitie al zo goed als zeker van lijfsbehoud.

Na 30 speelronden staat Almere op het respectabele aantal van 33 punten, waardoor de voorsprong op de zestiende plaats van RKC Waalwijk - die aan het eind van het seizoen play-offs betekent - inmiddels negen punten bedraagt. Toch heeft Pastoor de club dus laten weten dat hij komende zomer zijn vleugels uit zal gaan slaan. Als mogelijke opvolgers worden momenteel zowel Rick Kruys (VVV-Venlo) als Hedwiges Maduro (assistent-trainer bij Ajax) genoemd.

Artikel gaat verder onder video

Derksen stond te kijken van de aankondiging van het vertrek van Pastoor: "Die doet het hartstikke goed met Almere", zegt de oud-hoofdredacteur van Voetbal International dinsdag in Vandaag Inside. "Die heeft aangetoond dat dat clubje recht heeft op Eredivisievoetbal. En Almere is een groeistad, dus er ontstaan steeds meer mogelijkheden. Nou heeft hij voor het eerst een keer succes, maar zegt hij niet 'Ik teken drie jaar bij en ga doorbouwen aan die club', maar dan denkt hij: 'Ik ga vroeg bekendmaken dat ik ermee stop, dan komt er wel een grote club voor mij', zo redeneren ze allemaal, hè?"

Presentator Wilfred Genee vraagt of Derksen dat 'raar' vindt, waarop De Snor antwoordt: "Nou, ik vind hem, als ik naar zijn cv kijk, dan moet hij heel blij zijn met Almere. En het klikt hartstikke goed, niets dan lof. Dan zou ik zeggen: 'Ik zou het een eer vinden als ik deze club verder uit mag bouwen'. Want daar komen dadelijk heel veel mogelijkheden: ze moeten een keer een nieuw stadion hebben, er komen sponsors op af en ze hebben natuurlijk een voorzitter, die schoonvader van die jongen van Ajax (Steven Berghuis, red.), die bulkt van het geld", somt Derksen op.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Maar één man zou Johan Derksen kunnen opvolgen in Vandaag Inside: 'Hij komt wel een beetje in de buurt'

Mocht Johan Derksen ooit vertrekken bij Vandaag Inside, dan lijkt er één geschikte kandidaat om zijn plaats aan de talkshowtafel over te nemen.

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Dropkick
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Het is simpel , Alex Patoor houdt niet van succes 😄

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen