Marokko maakt WK-selectie met Nederlands tintje bekend

10 november 2022, 14:09   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De Marokkaanse bondscoach Walid Regragui heeft donderdag zijn definitieve selectie voor het WK in Qatar bekendgemaakt. Bij de 26 spelers die hij meeneemt zijn er vier met een verleden in de Eredivisie.

Zo neemt Regragui zoals verwacht Hakim Ziyech en Noussair Mazraoui mee. Onder zijn voorganger Vahid Halihodzic bedankte het tweetal nog voor de Marokkaanse ploeg, maar sinds hij eerder dit jaar afscheid nam maakten de beide ex-Ajacieden hun rentree in het nationale elftal.

Ook voor Sofyan Amrabat (Fiorentina) heeft Regragui een plaats in zijn spelersgroep ingeruimd. De verdedigende middenvelder is geboren in Huizen, en speelde in de Eredivisie voor Feyenoord en FC Utrecht. Voormalig AZ-aanvaller Zakaria Aboukhlal (Toulouse) completeert het kwartet spelers met een Eredivisie-verleden in de Marokkaanse selectie. 

Op het WK neemt Marokko het in de groepsfase op tegen België, Kroatië en Canada. Met de Kroaten treft het de verliezend finalist van 2018, het toernooi waarin de Belgen in de halve finale strandden. Toch maakt Marokko volgens Samuel Eto'o een goede kans om groep F te overleven. De oud-spits verwacht zelfs dat de Noord-Afrikaanse ploeg het in Qatar weleens tot de finale zou kunnen schoppen, zei hij eerder deze week. 

De Marokkaanse WK-selectie

Keepers: Yassine Bounou (Sevilla), Munir El Kajoui (Al Wehda), Ahmed Reda Tagnaouti (Wydad Casablanca);

Verdedigers: Achraf Hakimi (PSG), Noussair Mazraoui (Bayern München), Romain Saiss (Besiktas), Nayef Aguerd (West Ham), Achraf Dari (Brest), Jawad El Yamiq (Valladolid), Yahia Attiyat Allah (Wydad Casablanca), Badr Benoun (Qatar SC)

Middenvelders: Sofyan Amrabat (Fiorentina), Selim Amallah (Standard Luik), Abdelhamid Sabiri (Sampdoria), Azzedine Ounahi (Angers), Bilel El Khanouss (RC Genk), Yahya Jabrane (Wydad Casablanca)

Aanvallers: Hakim Ziyech (Chelsea), Youssef En-Nesyri (Sevilla), Sofiane Boufal (Angers), Zakaria Aboukhlal (Toulouse), Abde Ezzalzouli (Osasuna), Amine Harit (Olympique Marseille), Ilias Chair (Queens Park Rangers), Walid Cheddira (Bari), Abderrazak Hamdallah (Al-Ittihad)

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen