Van Gaal ziet groot voordeel: "Argentinië is erg angstig voor ons"

9 december 2022, 19:27   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Louis van Gaal leeft met veel vertrouwen toe naar de eerste grote test voor Oranje op dit WK. Met Argentinië treft het Nederlands elftal voor het eerst een topland, al lijkt het erop dat de Argentijnen op dezelfde manier naar zijn ploeg kijken. Bondscoach Lionel Scaloni besloot namelijk zijn systeem aan te passen, tot groot genoegen van Van Gaal. 

Van Gaal trok namelijk een belangrijke conclusie uit de systeemwijziging van Argentinië. "Het zegt dat ze erg angstig zijn voor ons. Hoe kan dat nou, als wij zo slecht spelen?", voegde hij daar cynisch aan toe. Op serieuzere toon stelde hij dat de 5-3-2-formatie van de tegenstander voor Oranje gunstig zal zijn. "Wij spelen dit systeem al een jaar. Je kunt niet zomaar overgaan op 5-3-2, dat is niet zo makkelijk."

Lees ook: Opstelling: Argentinië past zich aan en spiegelt formatie Oranje

Vooral voorin zou Argentinië zichzelf op deze manier problemen kunnen bezorgen. "Ze hebben een aanvaller minder, waardoor alles op de schouders van Messi komt te liggen. En ze gaan natuurlijk met drie verdedigers spelen, waardoor je drie mensen achter de bal. Ik ga het nu niet allemaal uitleggen, maar ik heb aan de spelers uitgelegd hoe we daar voordeel uit kunnen halen."

Messi afstoppen

In aanloop naar deze wedstrijd ging het natuurlijk veel over het afstoppen van Lionel Messi? Bij het plan van aanpak hiervoor schakelde Van Gaal zijn spelers zelf in. "Er waren twee mogelijkheden. Die heb ik aan mijn spelers voorgelegd. Zij mochten kiezen, omdat ik vind dat spelers in hun kracht moeten spelen. In mijn ogen hebben ze de goede keuze gemaakt", voegde de bondscoach er lachend aan toe.

Uitschakeling Brazilië

Kort voor het interview met de NOS zag Van Gaal hoe Brazilië na penalty's verrassend verloor van Kroatië. "Dat is fantastisch natuurlijk", reageerde hij daarop. "Wij zagen Brazilië als concurrent - topfavoriet heb ik overal gelezen - en die worden gewoon verslagen door Kroatië. Brazilië heeft natuurlijk enorm veel potentieel. Maar datzelfde geldt voor Argentinië. Laten we het daarover hebben."

Lees ook: De speler waardoor Kroatië voor een stunt zorgt tegen Brazilië!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen