Bazoer held en schlemiel: "Dat neem ik mezelf kwalijk"

20 maart 2015, 00:37

Met zijn doelpunt zorgde hij ervoor dat Ajax op voorsprong kwam in de Europa League-return tegen Dnjepr Dnjepropetrovsk, maar veel had Riechedly Bazoer daar uiteindelijk niet aan. In de verlenging kwam de ploeg uit Oekraïne namelijk op gelijke hoogte en dat belangrijke uitdoelpunt bleek voldoende voor Dnjepr om door te gaan. Daar veranderde een late 2-1 van Mike van der Hoorn niets meer aan.

De 18-jarige Bazoer opende de score nadat hij een breedtebal van Daley Sinkgraven rond de middenlijn kon oppikken en twee Dnjepr-spelers af wist te schudden. Dat gebeurde met meer geluk dan wijsheid, geeft de oud-PSV'er toe. "Ik probeerde gewoon druk op de tegenstander te zetten, maar hij trapte mis. Toen ik naar beneden keek, zag ik ineens de bal voor me liggen en kon ik doorlopen en binnenschieten."

Door de treffer van Bazoer lonkte de kwartfinale, maar in de verlenging ging het mis. Evgeni Konoplyanka kreeg de bal aan de linkerkant van het veld, mocht oprukken richting strafschopgebied en krulde in de verre hoek raak. Konoplyanka kreeg hierbij te veel ruimte van onder meer Bazoer. "Ik moest hem blokken, maar dat kon ik niet meer. Ik stond er te ver vanaf. Dat neem ik mezelf kwalijk, ja", zegt de middenvelder schuldbewust.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen